Lokalradioerne i Brønderslev

DANSK MØLLEDAG

07-06-2017

Dorf Møllegård summer af liv den 18. juni

Dorf Møllegård vil summe af liv og lyde til Dansk Mølledag d. 18. juni kl. 12.00-16.00.

Gæster vil høre den ru lyd af korn, som besøgende børn maler til mel på små kværne, og som de bagefter bager til brød over knitrende ild.

Stemmerne fra frivillige møllere summer ivrigt den dag for alle interesserede på minirundvisninger om både Dorf Vindmølle og Vandmølle, mens vingernes susen og vandmølleturbinens dunken hakker luften i stykker.

Også omkring Dorf Møllesø sitrer luften af stemmer.

Formanden for Danmarks Naturfredningsforening, Brønderslev, Lars Schönberg-Hemme og museumsinspektør Lykke Olsen fortæller på en guidet tur om møllesøen om det summende dyreliv og om de lokale børns plaskende leg omkring søen ”i gamle dage”.

”Dansk Mølledag er jo en landsdækkende markering af Danmarks vind – og vandmøller, og det fejrer Museerne i Brønderslev Kommune både ved, at vindmøllen og vandmøllen kører den dag.

Vi markerer det også ved at vi fortæller om alle de andre sider af livet på en møllegård tidligere” fortæller museumsinspektør Lykke Olsen og fortsætter ”:

Derfor serverer vi også smagsprøver på snaps i stuehuset for at vise, at møllegårde var sociale samlingssteder.

Bønderne fik nemlig gerne en snaps i møllestuen, mens de ventede på, at deres korn blev malet.

Derfor fortæller vi også om livet i og omkring Dorf Møllesø på en guidet tur.

Samtidig synger dygtige elever fra Musikskolen i Frederikshavn Kommune viser af Poul Henningsen og filmhits fra mellemkrigstiden i stuehuset for at markere den musikudfoldelse, som møllerparrets børn dengang stod bag i de selvsamme stuer,” slutter inspektøren.

Mon ikke alle lydene bliver blandet med lyden af gæster, der nydende labber friskbagte jødekager i sig, som frivillige traditionen tro bager i gårdens stenovn til mølledagen på møllegården?

 

Ultimate Web A/S