Lokalradioerne i Brønderslev

DR ROMANPRISEN 2018

06-10-2017

DR Romanprisen 2018

Brønderslev Bibliotek deltager igen i år i DR Romanprisen 2018 hvor der skal findes tre finalister ud af seks nominerede og til det skal vi bruge læsere her i Brønderslev.

Kunne du tænke dig at være med i en læseklub, som mødes fra december 2017- maj 2018 for at læse og diskutere de nominerede bøger, så er her chancen.

Vi mødes på Brønderslev Bibliotek seks mandage fra kl. 16-18 – datoerne er 11.december, 8. januar, 12. februar, 12. marts, 9. april og 14. maj.

De første 3 bøger i læseklubben er blevet udvalgt og det drejer sig om ’Hvor der er fugle’ af Maren Uthaug, ’Sus’ af Jonas T. Bengtsson og ’Sommeren med Ellen’ af Agnete Friis. De sidste 3 romaner offentliggøres 1. december.

Biblioteket skaffer bøgerne og er med til alle møder i læseklubben.

Du skal læse bøgerne og være villig til at indgå i en debat om bøgerne alle seks mandage.

DR Romanprisen finder sted hvert år og her kåres årets bedste danske roman i DR Byen i maj 2018. Vinderen af Romanprisen 2017 blev Christina Hesselholdt ’Vivian’.

De seks danske romaner er udvalgt i løbet af 2017, og skal først og fremmest være de mest interessante og helstøbte romaner der er udgivet i løbet af året.

Der skeles ikke til salgstal eller anmeldelser, men de mest velskrevne, spændende, originale og debatskabende er udvalgt.

Det er også vigtigt at romanerne er forskellige i genrer og kan give gode diskussioner om litteratur og romankunst for læserne.

Læseklubberne udvælger tre kandidater ud af de seks, som skal med i finalen.

Udover diskussionen om månedens bog blandt læseklubberne på biblioteket, vil der også være omtale i DR’s programmer og på litteratursiden.dk.

Kontaktperson er Kirstine Grøngaard og tilmelding til hende skal ske senest 10. november på mail kirstine.grongaard@99454545.dk.

Der bliver trukket lod om deltagelse blandt de tilmeldte, da læseklubben ikke skal overstige 10 medlemmer.

 

Ultimate Web A/S