Lokalradioerne i Brønderslev

SMS HJERTESTOP

22-06-2017

Vær med til at redde liv

Får du hjertestop er det altafgørende for dine chancer for overlevelse, at du modtager hurtig behandling i form af hjertemassage og kunstig åndedræt.

For hver minut dit hjerte er gået i stå falder dine chancer for overlevelse med 10% pr. minut.

SMS-Hjertestop organisationen har eksisteret i 4 år i region Nordjylland.

Organisationen er firedoblet siden 2015 og der er nu ca. 600 frivillige førstehjælpere i Nordjylland tilknyttet ordningen.

SMS-hjertestop er en frivillig baseret ordning fra borger til borger, som tjener til at øge chancerne for overlevelse for personer med hjertestop eller mistanke herom. 

Helt praktisk forgår SMS-Hjertestops ordningen ved at AMK vagtcentralen vil få en oversigt og telefon nummer til de frivillige som er tilknyttet ordningen.

Hvis uheldet skulle være ude at der er en borger der falder om med hjertestop og der vurderes at nærmest ambulance er længe undervejs, ville der blive sendt en SMS ud til de frivillige førstehjælpere med location og beskrivelse af uheldet.

De frivillige førstehjælpere ville så kunne rykke ud for at give det afgørende basale førstehjælp indtil den nærmeste præhospital enhed kan overtage patienten.

Fra Juni 2017 starter der SMS-hjertestop ordning i Brønderslev og omegn. 24 lokale frivillige borgere har tilmeldt sig ordningen.

Den frivillige ordning er afhængig af donationer fra private borgere og virksomheder i Brønderslev. Ordningen har brug for økonomisk støtte for at sikre, at de frivillige førstehjælpere får den nødvendig uddannelse og vejledning, samt til anskaffelse af sikkerhedsudstyr som refleksveste, indblæsningsmasker, ID kort osv.

Har du lyst til at hjælpe med at gøre vores samfund en lille smule mere sikkert er du velkommen til at støtte organisationen økonomisk, ved indbetaling.

Mobilepay: 60 71 72 35 (skriv SMSBrønderslev i kommentarfeltet)

Kontonummer: 9028-1600030759

TAK for DIN støtte!

 

Ultimate Web A/S