Lokalradioerne i Brønderslev

ÅBNINGSFEST

03-10-2019

Dronninglund bibliotek åbner i en ny udgave

 

Åbningsfest

Tirsdag den 15. oktober kl.10 er der åbningsfest på Dronninglund Bibliotek, hvor alle er velkomne til at komme og se det ”genformede” bibliotek.

 

”Efter en længere lukkeperiode og en omfattende ombygning og renovering er vi nu klar til at slå dørene op og vise det nyindrettede bibliotek frem”, siger en glad bibliotekschef Bente Kristoffersen.

 

”Det er næsten ikke til at kende igen, den indre biblioteksgård er nu en del af biblioteket ligesom den nye fløj med børneområdet er kommet til.

 

Indgangen med torveområdet er ændret ligesom fløjen ud mod Slotsgade er nyindrettet – faktisk er hele biblioteket vendt rundt og fremstår langt mere funktionelt og tidssvarende for både brugere og personale.

 

Med en helt central placering i midtbyen er vi nu klar til at slå dørene op og håber at mange vil kigge forbi det genformede bibliotek”.

 

Der er åbningsfest fra 10-17 men allerede kl.9:45 spiller Gerå Engvejs Gadeorkester op og kl. 10 er er der officiel åbning ved formand for Fritids- og kulturudvalget Margit Chemnitz.

 

For alle dagplejere og børnehaver er der musikalsk legestue med ”Malenes Musikalske Verden” kl. 10.30-11.15.

 

Her skal børnene synge, danse og lave fagter, så det bliver 45 sjove minutter.

 

Det nye bibliotek har også fået et nyt hold af medarbejdere – Solveig, Nikoline, Kirstine og Stence står klar hele dagen til at få en snak og vise rundt i biblioteket samt byde på lidt mundgodt til børn og voksne. 

 

Festlighederne på Dronninglund Bibliotek fortsætter ugen ud

 • ”Da Monsterlandet blev slugt” er en fortælling og workshop med Moster Meta, der fortæller historien om de monstre der findes rundt om i verden og hvor de kom fra. Efterfølgende vil der være workshop med Moster Meta, hvor børnene med hjælp fra deres voksne skal lave monsterremedier og gå rundt på biblioteket og finde nullermænds-monstre, loppemonstre, bogormemonstre og andet sjovt. Alle får til slut et ”monsterbeskytter certifikat”. Onsdag 16. oktober kl. 13-14.30 for de 4-9-årige og deres voksne, billetpris for børn 30 kr.
   
 • ”Lav din egen tryllestav” for alle der er vilde med fantasy. Her kan du selv designe og pynte din egen magiske tryllestav, og vi står klar til at hjælpe dig, når der skal males og limes. Du får selvfølgelig tryllestaven med dig hjem. Fredag den 18.oktober kl. 10-12 for de 8-12årige, billetpris 30 kr.
   
 • ”Souvenirs koncert” fredag den 18. oktober kl. 20 på biblioteket med mulighed for spisning på Hjørnet inden koncerten.
  Arrangementet sker i samarbejde med Dronninglund Borgerforening og koster 175 kr.
  Sofie Bonde er ofte blevet kaldt det kvindelige svar på Niels Hausgaard.
  Med jysk lune snakker hun om emner som helbredende dyr, aquaplaning og spansk poesi, og tingene ta’r sig anderledes ud fra en kvindes synsvinkel, end vi er vant til.
  Souvenirs nyeste cd ”Tangopartner” er en munter sangcyklus, som beskriver en 37-årig kvindes liv.
  Teksterne er lavet i samarbejde med forfatteren Lone Hørslev.

  Med Nils Torps ret overraskende guitarspil og Klaus Pindstrup virtuose violin tager musikken konstant nye drejninger.

 

”Vi håber rigtig mange vil komme til vores åbningsfest og være med til at fejre åbningen sammen med os”, udtaler Bente Kristoffersen.

 

”Med de nye rammer vi nu har skabt, vil der fremadrettet også være mere fokus på Dronninglund og i efterårsmånederne starter vi en del nye aktiviteter op og vi håber at der er noget for enhver smag, sådan at Dronninglund borgerne kigger forbi biblioteket.

Vi tager meget gerne imod forslag og ideer til hvad der skal ske fremad”.

 

 

Alle arrangementer på de 3 biblioteker kan ses på bibliotekets hjemmeside www.bronderslevbib.dk og der kan bestilles billetter online eller ved henvendelse på biblioteket.

 

Ultimate Web A/S