Lokalradioerne i Brønderslev

AFRIKAS HEKSEBØRN

19-10-2021

Foredrag med Anja Ringgren Lovén

Afrikas heksebørn

Hør Anja Ringgren Lovén’s tankevækkende og inspirerende foredrag om sit nødhjælpsarbejde i Nigeria, hvor hun hjælper de udsatte ”heksebørn”.

I 2011 opsagde Anja sin stilling som butikschef og rejste til Afrika, hvor hun i 3 måneder arbejdede som observatør og nødhjælpsarbejder.

Her oplevede hun så ekstrem fattigdom og sult, og besluttede sig for at hun for resten af sit liv ville kæmpe imod fattigdom og sult i Afrika og støtte verdens fattigste til et mere værdigt liv.

I dag er Anja Ringgren Lovén landskendt som ildsjælen fra Frederikshavn, der solgte og satsede alt hvad hun ejede for sin sag - Afrikas børn.

Med utrættelig optimisme, kæmpe portion vilje og ikke mindst mod til at bevæge sig på usikker grund, har hun formået at give humanitært og frivilligt arbejde en helt ny betydning.

I 2020 udgav hun bogen ”Heksebørnenes mor”, som er en gribende selvbiografi, hvor hun deler beretninger fra sit eget liv og kampen for bedre vilkår til de udsatte børn.
 
DinNødhjælp som Anja Ringgren Lovén stiftede i 2012, støtter børn i Nigeria, som bliver beskyldt for at være hekse, og sammen med sin nigerianske mand driver Anja et børnehjem for de såkaldte ”heksebørn”.

Børn der uden hjælp ender med at leve et ensomt liv på gaden, hvor de fleste ikke overlever. Sammen har ægteparret også bygget deres eget børnecenter ”Land of Hope”.
Hekseanklager er et stigende problem i mange afrikanske lande, specielt i Nigeria.

Årsagerne til hekseanklager er typisk død og sygdom i familien – det kan være en høst, der slår fejl, fyringer eller barnløshed.

Ifølge traditionel afrikansk tro har alting en overnaturlig årsag, og det er oftest børn, der bliver gjort til syndebukke.

 

Hvor og hvornår?

Brønderslev Bibliotek
Tirsdag den 26. oktober kl. 19-21.
Pris: 150 kr.

 

 

Ultimate Web A/S