Lokalradioerne i Brønderslev

BESØG BIBLIOTEKET I JULEN

13-12-2018

Brug bibliotekerne - også i juledagene!

 

Brønderslev, Dronninglund og Hjallerup Bibliotek har åbent for selvbetjening alle dage mellem jul og nytår fra kl. 7-21 undtagen mandag den 31. december.

 

Det Mobile Bibliotek kører ikke fra og med fredag den 21. december til og med tirsdag den 1. januar.

 

Denne sommer blev der etableret selvbetjening på Brønderslev Bibliotek, så det er første gang at alle borgere i kommunen kan komme på biblioteket i juleferien -  alle dage fra 7-21.

 

Statistikken viser at brugerne har taget godt imod den nye ordning, der giver en helt ny fleksibel måde at benytte biblioteket på.

 

I den selvbetjente åbningstid er der adgang, når man er oprettet som bruger og over 16 år- mindre børn er naturligvis også velkomne ifølge med voksne.

 

Biblioteket er kameraovervåget og det sker både af hensyn til din og andres tryghed og for at beskytte biblioteket mod hærværk og tyveri.

 

Desuden er der tilknyttet en vagtordning, der med jævne mellemrum går en runde på biblioteket i den selvbetjente åbningstid.

 

”Vi ønsker, at biblioteket er borgernes hus, som kan benyttes også  når personalet går hjem og håber at mange vil få glæde af det selvbetjente bibliotek i juledagene”, udtaler bibliotekschef Bente Kristoffersen.

 

”Når julestresset har lagt sig, kan det være rigtig hyggeligt at gå på biblioteket med familien, finde gode bøger, benytte bibliotekets computere eller lege med børn/børnebørn i det nyrenoverede småbørnsområde på første sal”

 

Der har været utrolig få problemer med ordningen, men den senere tid har en gruppe børn desværre ”sneget sig ind” og brugt biblioteket som legeplads.

 

De pågældende børn har biblioteket fået en snak med, da børn ikke må være på biblioteket alene i den selvbetjente tid.

 

”Vi opfordrer alle vores brugere til at passe godt på biblioteket og tage del i at sørge for, det er et rart og ordentligt sted at komme.

 

Biblioteket er fælles ejendom til gavn og glæde for alle”, siger bibliotekschef Bente Kristoffersen.

 

”Derfor er det også vigtigt at understrege, at børn under 16 år kun har adgang til biblioteket ifølge med en voksen i den selvbetjente tid.

 

Både af hensyn til børnenes egen sikkerhed, men også af hensyn til de andre brugere på biblioteket”.

 

”Så skal julemaden fordøjes, sindet beroliges eller trænger du til bare at sidde i fred og ro, så kig ind på dit lokale bibliotek.

Læs avisen, se i de nye blade eller gå en tur rundt og se på de mange udstillede bøger, der giver inspiration til læsning”, forklarer bibliotekar Jytte Albrektsen.

 

”Her møder du andre, der hygger, læser eller leger. Biblioteket oser af hygge og er et uforpligtende mødested, hvor alle er velkomne.

 

Mangler du mere inspiration til gode bøger til juledagene, så har vi masser af gode læsetips i de kataloger, vi har til at stå fremme på biblioteket.

Eller se på de storskærme vi har, der udover at vise rent praktisk hvordan du låner, også har gode tips til læsning eller brug af vores eresourcer såsom filmstriben og ereolen.”

 

Brønderslev Bibliotek ønsker alle en rigtig glædelig jul og godt nytår.

 

Ultimate Web A/S