Lokalradioerne i Brønderslev

BLIV INSPIRERET PÅ FACEBOOK

22-01-2021

Bogtips til teenagere

Bliv inspireret på Facebook

Rikke Ejlertsen, kulturformidler ved Brønderslev Bibliotek

 

Er du mellem 12 og 16 år – eller er du forælder til en teenager? Så er Brønderslev Biblioteks nye Facebook-side ”Teenbøger – Brønderslev Bibliotek” måske lige noget for dig. Her anbefaler nogle af bibliotekets kompetente bibliotekarer nemlig bøger til teenagere i alderen 12-16 år, og der er masser af inspiration at hente.

 

Anbefalinger gøres digitale

Når bibliotekerne er nødt til at holde lukket, eller når tiden simpelthen er for knap til at nå på biblioteket i den betjente åbningstid, kan det være svært for teenagere at finde inspiration til gode læseoplevelser. Ved at række ud digitalt via Facebook håber Brønderslev Bibliotek at nå de travle og inspirationshungrende unge – samt deres forældre – med autentiske anmeldelser af bøger, som bibliotekarerne selv har læst.

”Vi synes jo selvfølgelig, at det er vigtigt, at så mange som muligt får lyst til at læse de bøger, vi hver dag anbefaler fysisk på biblioteket, og så har vi simpelthen taget skridtet videre og oprettet Facebook-siden ’Teenbøger – Brønderslev Bibliotek’. På den måde er det ikke kun vores fysiske lånere, der får gavn af anbefalingerne, men også de digitale,” siger kulturformidler Rikke Ejlertsen og fortsætter: ”Vi udvælger bøgerne tilfældigt, forstået på den måde, at det er en god blanding af bøger, som vi selv har fundet interessante. Nogle af dem er vi selv faldet over på bibliotekshylderne eller blandt vores nyindkøbte bøger, andre har vi læst gode anmeldelser af og fået anbefalet personligt af venner. Fælles for alle bøgerne er, at det altså er bøger, vi selv har læst og synes har noget at byde på.”

 

Facebook-siden blev lanceret i 2020, og en af de seneste anmeldelser er en graphic novel, som hedder ”Sådan overlever du livet” af Maren Uthaug:

 

”Trænger du eller din teenager til en varm og (k)ærlig bog, der er let at gå til (men altså sagtens kan genlæses igen og igen) og fuld af skarpe pointer fra et genkendeligt teenageliv, så er denne tegneserie lige noget for ham eller hende. Bogens undertitel: ”100 gode råd til teenagere om alt fra alkohol, neuroser og forældre til sex, selfies og kærlighed” forklarer vist alt om denne bogs tegnede indhold.

Vi anbefaler den, fordi tegningerne i denne bog knivskarpt viser udvalgte hverdagssituationer, der enten vil ske eller allerede er sket i din teenagers liv.

Bogen kan læses af teenager som voksen, den er virkelig spot on! De 100 råd er hurtigt taget til sig, og det anbefales herfra, at de jævnligt konsulteres – om ikke andet, så for et smil på læben.”

 

Biblioteket har masser af gode børne- og ungdomsbøger med emner lige fra gaming, fantasy og kærlighed til hverdagsrealisme, humor og fodbold. Vil du se flere anmeldelser, så besøg Facebook-siden www.facebook.com/teenboger

 

Ultimate Web A/S