Lokalradioerne i Brønderslev

BOGCAFE I KLOKKERHOLM

25-08-2021

Kvinder i litteraturen

 

Klokkerholm Hallen har inviteret Brønderslev Bibliotek på besøg for at holde bogcafe med temaet ”Kvinder i litteraturen”.

Her kan du høre om ældre litteratur samt helt nye romaner og biografier skrevet af eller om kvinder. Vi kigger også lidt på de spændende udgivelser, der er i vente i efteråret 2021.

”De mange kvindelige forfattere i dag står på skuldrene af kvinder som Jane Austen, Brontë-søstrene og Amalie Skram”, siger Gitte Winneche, som er litteraturformidler på Brønderslev Bibliotek og har studeret Litteraturhistorie.

”Gennem tiderne har kvindelige forfattere måttet kæmpe for overhovedet at få tid og plads til at skrive, men i dag er der heldigvis et helt andet fokus på både kvindelige forfattere og ikke mindst romaner, der skildrer kvinden og kvinders liv,” siger hun.

Gitte Winneche anbefaler altid folk at læse Charlotte Perkins Gilmans novelle ”Det gule tapet” fra 1892.

”Den er helt eminent i sin beskrivelse af, hvordan kvindens fysiske og psykiske velbefindende dengang ofte var fuldkommen underlagt manden.

Bagefter kan du så læse Olga Ravns ’Mit arbejde’ fra 2020, som tager nogle af de samme tråde op set fra et nutidigt perspektiv.”

Der bliver afholdt to ens bogcafeer i Klokkerholm Hallen – første gang tirsdag den 7. september kl. 14.30 og anden gang tirsdag den 28. september kl. 19.

Billetpris 50 kr. inkl. kaffe/te og kage.

 

Hvor og hvornår?

Tirsdag den 7. september kl. 14:30.
Tirsdag den 28. september kl. 19:00.

Klokkerholmhallen
Pris: 50 kroner
(inkl. kaffe/te og kage)

 

Ultimate Web A/S