Lokalradioerne i Brønderslev

DM SKILLS 2020

09-01-2020

af Bjarne Axelsen (Radio 101,2 FM)

 

Lasse Nyeng repræsenterer Nordjylland

Kursen sat mod DM i Skills i detailhandel

Forberedelserne til 2020-udgaven af DM i Skills er nu for alvor skudt i gang. For ni deltagere er kursen sat, idet de alle som én har kvalificeret sig til DM i Skills inden for detailhandel.

Således er den nordjyske deltager også fundet, da Lasse Nyeng trak det længste strå ved kvalifikationen til DM, som for nylig blev afholdt blandt elever på hovedforløbet på Aalborg Handelsskole.

Lasse Nyeng er 21 år og i lære som salgsassistent hos Tøjeksperten i Storcenter Århus Nord, og følger sine skoleophold på Aalborg Handelsskole.

I øvrigt har Lasse solide rødder i det nordjyske, eftersom han stammer fra Skagen.

”Det er stort, spændende og overvældende og samtidig helt vildt af være en del af toppen af poppen inden for detailhandel og skulle deltage i DM i Skills.

Det bliver en kæmpestor oplevelse at deltage”, udtaler den nordjyske deltager.

Samlet set venter der Lasse og de øvrige otte deltagere inden for detailhandel tre hektiske dage ved DM med bl.a. tusindvis af besøgende og konkurrence i discipliner som markedsføring, salg og forretningsforståelse mm.

”vi er enormt stolte af, at netop vores elev skal deltage i DM i Skills, og det er ganske enkelt fedt at have en elev, der er med i kapløbet om at blive danmarksmester.

Vi er stolte af Lasse, og synes at det er fuldt fortjent, at netop Lasse skal deltage i DM”, forklarer butikschef Jesper Christensen fra Tøjeksperten i Storcenter Århus Nord.

Med udsigten til tre dages hårdt og målrettet arbejde ved DM og samtidig en stor oplevelse forude, er det brug for at ville yde den ekstra indsats, som der skal til.

Det har netop kendetegnet Lasse Nyengs aftryk i konkurrencen indtil videre.

 

Peter Karstrøm Vagning:
"Man skal gå all in."

”Vi ser på Aalborg Handelsskole endnu en gang frem til at skulle have en deltager med til DM i Skills, og går all in, for ellers er der ikke noget formål med at deltage”, forklarer Skills-koordinator Peter Karstrøm Vagning fra Aalborg Handelsskole.

Skolen er i øvrigt den eneste merkantile erhvervsskole til dato, som to gange har vundet DM i Skills inden for detailhandel, og senest i 2018.

DM i Skills 2020 bliver afviklet i Bella Centret 16. – 18 januar med deltagelse af ni elever inden for netop detailhandel.

Mere end 60 erhvervsuddannelser deltager i næste års DM, og med egentlig konkurrence om DM i mere end 40 af uddannelserne.

 

 

Ultimate Web A/S