Lokalradioerne i Brønderslev

EFTERÅRSGUIDE FRA BRØNDERSLEV BIBLIOTEK

02-10-2020

Efterårssysler og hjemmehygge

Efteråret kalder altid på hyggelige hjemmeaktiviteter, og i år måske mere end normalt.

COVID-19 har nemlig sat en stopper for mange af de aktiviteter og arrangementer uden for hjemmets fire vægge, vi ofte fylder vores fritid ud med, men de kommende efterårsdage behøver ikke blive kedelige af den grund.

Lån en familielæsepose

Har I et eller flere børn på over 9 år, er bibliotekets læsefamilieposer en sikker vinder. Poserne er inddelt efter temaer – f.eks. uhygge, mad, havet eller opfindelser – og i hver pose finder du alt fra bøger, brætspil og musik til quizzer, krea og idéer til aktiviteter.

Læsefamilieposerne kan lånes på alle biblioteker og er ideelle til at samle hele familien om et fælles emne, hvor I både kan blive klogere og more jer på samme tid.

Hvad kan være bedre på de lange efterårsdage end at give sig i kast med et hyggeligt brætspil eller et kreativt projekt?

 

Højtidspynt

Og nu vi er ved det kreative, så var det måske en idé at kaste sig over halloween- eller julepynten? På biblioteket kan du finde et hav af gode bøger, som guider dig igennem pyntelige DIY-projekter.

I bogen ”Halloween ideer” får du både hjælp til skræmmende pynt og grusomt godt guf, og ”Den store gør det selv-bog om jul” af Lene Nissen byder på alt fra genbrugspynt og til og fra-kort til adventskranse og pakkekalendere.

Det er bare at komme i gang!

 

Lav jeres egen restaurant

Et sikkert hit til den madglade og kulinariske familie er at lave jeres egen restaurant derhjemme.

I kan f.eks. dele familien op i hold og skiftes til at være restauratør for resten af familien.

Gør noget ud af bordpynten på det ellers hjemmevante spisebord, og lad børnene være med til at udforme pynt, bestemme menuen og lave maden.

Vil I rigtig pifte oplevelsen op, så tag flotte, hvide tjenerskjorter på, og præsenter jeres trerettersmenu for resten af familien på ægte restauratørmaner.

Modellen kan også sagtens bruges til unge og ældre par uden børn, for hvem vil ikke gerne kræses lidt om af sin udkårne?

Inviter din hjertenskære ud at spise – derhjemme.

 

Leg med masker

Det kan også være, at det er nu, du endelig skal til at lære at strikke – og det gode ved det er, at du kan slå masker op helt uden selv at skulle have maske på, når du sidder hjemme i din egen sofa.

Få hjælp i bogen ”Lær at strikke med 50 firkanter” af Che Lam, som er et strikkekursus i bogform. Hvis du allerede er garvet udi strik, kan du måske nå at sikre julegaven til hele familien med hjælp fra bogen ”Strik din egen julesweater: 24 flotte decembermodeller”.

 

Ryd ud og ryd op

Når så køkkenet sejler efter en dejlig restaurantaften, sofabordet flyder med kreaprojekter og brætspil, og strikkepindene stikker dig bagi, hvor end du sætter dig, så er det måske tid til en gennemgående oprydning.

Gå skabe og skuffer igennem, smid ud, send videre, og genopdag glemte skatte. Ved I ikke, hvor I skal starte, kan Marie Kondo og bogen ”Magisk oprydning” måske hjælpe, eller I kan finde en masse andre bøger om oprydning og orden på biblioteket.

 

Tag på udendørs eventyr

Vil du hellere overspringshandle og flygte lidt fra oprydningen, så tag ungerne i hånden, og gå ud i haven eller den nærmeste skov med bogen ”Sådan laver du dine egne skattejagter” af Katrine Skovgaard.

Tag på eventyr sammen, find en skat, og få noget frisk luft, mens I snakker lidt om pirater, søulke og glemt guld.

 

Find inspiration på biblioteket

Når I har været listen igennem, og der stadig er masser af efterårsdage at tage af, så husk, at I altid kan få hjælp og inspiration på Brønderslev, Hjallerup og Dronninglund Bibliotek samt i Det Mobile Bibliotek.

Besøg vores biblioteker eller vores hjemmeside www.bronderslevbib.dk. Find den næste bog, der skal underholde dig, eller få gode råd til nye kreaprojekter.

Vi ønsker jer alle et dejligt og friskt efterår.

 

 

 

Ultimate Web A/S