Lokalradioerne i Brønderslev

FRA STRANDBY TIL PARIS

01-03-2019

Mød modeskaber Pauli Tvilling

Fra Strandby til Paris

 

Den kendte designer Pauli Tvilling er født og opvokset i Strandby, hvor han som barn tegnede og klippede og fik lov til at klippe i morens tøj og sy det om.

 

I gymnasiet tjente han penge som opvasker for at kunne lave modeopvisninger, hvor han f.eks klippede affaldssække i stykker og lavede kjoler af dem.

 

Pauli Tvilling tog uddannelsen som skrædder på den nu lukkede skrædderskole, Alexandraskolen i Frederikshavn,og da han som 21-årig blev færdiguddannet, fik han overrakt et rejselegat af daværende Prinsesse Alexandra, der gjorde, at han kunne rejse til Paris for at søge arbejde hos de helt store modehuse.

 

I Paris måtte han arbejde gratis eller næsten gratis for de store modehuse, men det lykkedes ham at blive ansat hos Louis Feraud, hvor der blev syet kjoler til 300.000 kr.

 

Her blev interessen for vintagemode vakt og Pauli Tvilling begyndte at gå på loppemarkeder og levede på en sten for at investere i de håndsyede klæder.

 

På den måde fik han samlet tusindvis af kjoler, som i flere år blev opbevaret i hans lejlighed, indtil han fik sin egen butik lige der hvor han ønskede det – i Københavns latinerkvarter.

 

Butikken hedder FN92 og er opkaldt efter farens fiskekutter og her dyrker han sin passion for håndsyet tøj og trangen til at passe på og bevare de sjældne tøjstykker.

 

Pauli Tvilling restaurerer og re-designer gamle håndsyede kjoler og på den måde har FN92 fundet sin plads på den københavnske mode-scene.

 

Pauli Tvilling er af rigtig mange kendt fra Dr-programmet ”Skattejægerne”, hvor han opkøber vintagekjoler til salg i sin forretning.

 

Efter hans mening er tøj, der har været fremstillet siden 1970’erne, ikke af en kvalitet, der kan gemmes.

 

I dag smider vi ud, når det er umoderne og derfor ser vi vintagetøj på markeder og auktioner.

 

Det er blevet populært, fordi det er smukt og feminint tøj af en kvalitet, der ikke længere findes på markedet.

 

 

Hvor og hvornår?

Brønderslev Bibliotek
Onsdag den 20. marts kl. 19 – pris 80 kr.

Pauli Tvilling medbringer en lille samling af sine smukke kreationer.

 

Ultimate Web A/S