Lokalradioerne i Brønderslev

GAMLE FILM FRA BRØNDERSLEV

17-02-2020

Af Bjarne Axelsen (Radio 101,2 FM) 

 

19 film sendt til digitalisering 

Gamle filmskatte fra Brønderslev kommune – premiere 28. februar

I løbet af de sidste mange måneder har Museum for Forsyning og Bæredygtighed, Det Danske Filminstitut og Brønderslev Bibliotek arbejdet sammen om at indsamle og digitalisere gamle film. 

Projektet ”Dit Danmark på Film” skal gennem digitalisering og tilgængeliggørelse sikre nyt liv til gamle lokalhistoriske film. 

Kommunens lokalarkiver har været på detektivarbejde i kældre og på lofter for at finde ruller med gamle film, der ikke har været vist i årevis. 

Detektivarbejdet, der foregik i efteråret og frem mod jul 2019 udmundede i at 19 lokalhistoriske film blev sendt til digitalisering.

De ny-digitaliserede film viser begivenheder fra 1930’erne op til 1970’erne - bl.a. en film om Hjallerup Marked (1947) fra Politiets Filmtjeneste og filmen ’En fremmed kommer til byen’ (1966) fra Bent Baumann Jensen.

”Det er dejligt at så mange af kommunens lokalarkiver har haft lyst til at være med til at finde film frem og til efterfølgende at fortælle os om hvad der er på filmene” siger museumsformidler Katrine Sørensen og fortsætter:”


Brønderslev Lokalhistoriske Arkiv, Dronninglund Lokalhistoriske Arkiv, Flauenskjold Avis, Hjallerup Lokalhistoriske Arkiv, Thise Lokalhistoriske Arkiv, Jens Christian Vestergaard og Peter Lodberg har alle været til stor hjælp – og jeg håber, at de også synes, at de har fået noget ud af projektet.”

Fredag 28. februar inviterer Museum for Forsyning og Bæredygtighed til udstillingsåbning på Dorf Møllegaard, og på Brønderslev Bibliotek vil Poul Erik Jensen fra Brønderslev Lokalhistorisk Arkiv fortælle om, de film arkivet har fået digitaliseret.

Alle weekender i marts måned er der mulighed for at kigge ned i den gamle filmskat i Møllegårdens biograf, når museet holder åbent.

På Brønderslev Bibliotek er der mulighed for at se filmene i bibliotekets biograf i den bemandede åbningstid.

Efterfølgende bliver filmene lagt op på Filminstituttets streamingsite ”Danmark på film”, som er frit tilgængelig for alle.

 

Vi glæder os til at se en masse mennesker, til udstillingsåbning 
fredag den 28. februar kl. 13 på Brønderslev Bibliotek og kl.15 på Dorf Møllegaard.

 

Ultimate Web A/S