Lokalradioerne i Brønderslev

HÅNDARBEJDE SOM STRESSHÅNDTERING

08-09-2019

Med godt skal ondt fordrives


Strik og hækling som stress-håndtering

Stress gennem længere tid påvirker krop, sind, følelser og adfærd. 

Håndarbejde som stresshåndtering giver dig indsigt i, hvilke faktorer der giver stress, hvordan det påvirker dig og hvordan håndarbejde kan bruges til at mindske stress.

At bruge håndarbejde som terapiform, hjælper os til at være i nuet, få jordforbindelse, være nærværende og tage opmærksomheden væk fra os selv. 

Langvarigt stress påvirker vores hjerne og nedbryder hjerneceller. 

Håndarbejde er med til at genopbygge hjernen og træne vores evne til at huske, koordinere, planlægge og fortrænge tankemylder.

Det flow vi opnår, når vi er opslugte af håndarbejde giver os indre motivation, lyst til at lære mere, skabe, øger koncentration og kreativitet.

I flow fortrænges negative tanker.

Det er certificeret håndarbejdspsykolog Mette Albæk, der fortæller om håndarbejdets terapeutiske værktøjer. 

Hun er uddannet sygeplejerske, og har i 30 år arbejdet med mennesker i sorg og krise. 

Så langt tilbage Mette Albæk kan huske, har hun strikket og været optaget af farver, garner, strukturer, mønstre og hvordan hun kreativt kan udfolde sig. 

Hun åbnede i 2018 sin egen garnbutik i sit værksted i Klokkerholm, hvor hun sælger garner, Kits, tilbehør og opskrifter af egne designs både i butikken og på sin webside. 

Ligesom hun udbyder kursus/workshops i strik og hækling, fordi hun synes det er en stor fornøjelse at dele sin passion med andre.

Mette Albæk egne design kalder hun ”Mette Albæk Design”, og det er serier af strikkede filtede puder, der tager udgangspunkt i landskaber, som hun forenkler til de fremstår som striber. 

Inspirationen kommer fra f.eks Svend Engelunds landskabsmalerier, den hjemlige udsigt over Jyske Ås, en tur på stranden eller en smuk solnedgang over Limfjorden. 

Mette Albæk oplever naturen og verden omkring sig i smukke farvede striber. 

Puderne skal ikke kun været et smukt interiør i stuen, men skal også kunne bruges som pude til en middagslur eller lun støtte i ryggen. 

Den ro og fordybelse Mette Albæk altid har fundet i sit håndarbejde, fortæller hun om og anviser hvor godt håndarbejde kan bruges i en stressende tid til at koble fra, få et helle og nyde at skabe et smukt stykke selvgjort færdigt tekstil.

 

Hvor og hvornår? 

Brønderslev Bibliotek

tirsdag den 17. september kl. 19:00.

Billetpris 80 kr.

Se mere om Mette Albæk på www.mettealbaekdesign.com 

Ultimate Web A/S