Lokalradioerne i Brønderslev

KNUD SIMONSEN

25-04-2019

Forfatter besøger Brønderslev Bibliotek

 

Mød forfatter Knud Simonsen

 

Forfatteren Knud Simonsen gæster Brønderslev Bibliotek for at fortælle om sin triologi om særlige arbejdspladser under Anden Verdenskrig.

Fokus er på romanen ”Vestkystbunker”, som foregår ved den jyske vestkyst, og er en dokumentarisk roman om danmarkshistoriens mærkeligste byggeri.

 

I romanen møder vi Frede, der er vajsenhusknægt og havnet ude i klitterne, hvor der er gode penge at tjene.

 

Danske entreprenørfirmaer tager sig godt betalt og er i gang med danmarkshistoriens mest storstilede byggerier.

Arbejderne udgør en broget forsamling.

 

Mange solide arbejdsmænd har fået arbejdet anvist af fagforeningen og socialkontoret, andre mere farverige eksistenser som døgenigte og drukkenbolte, spillefugle, plattenslagere, kriminelle og københavnere – og de lette damer – prøver lykken i den vestjyske sandørken.

 

De flokkes om pengene; det er arbejde for tyskerne, betalt af den danske stat.

 

Eventyret slutter ved befrielsen, og da de mange tusinde tyske soldater forlader Danmark og erstattes af lige så mange tyske flygtningen, åbner der sig nye muligheder, som Frede forstår at udnytte.

 

Knud Simonsen er en meget populær forfatter, og udover triologien ”Tørvekongen”, ”Brunkul” og ”Vestkystbunker” har han skrevet adskillige bøger. Han er født i Nordjylland og i dag bosat ved Rønde på Djursland.

 

Knud Simonsen er uddannet arkitekt med fagområdet bygningskunst og har desuden studeret kunsthistorie.

 

Med sit forfatterskab har han fået en trofast skare af læsere, og denne aften fortæller Knud Simonsen om sine bøger og læser lidt op undervejs suppleret med billedmateriale.

 

 

Hvor og hvornår?

Det er på Brønderslev Bibliotek
Tirsdag den 7. maj kl. 13-15.

Billetpris 50 kr.

 

Ultimate Web A/S