Lokalradioerne i Brønderslev

KONCERT PÅ BRØNDERSLEV BIBLIOTEK

28-08-2019

Rikke Thomsen giver koncert 13. september

Koncert på Brønderslev Bibliotek

Brønderslev Bibliotek får besøg af musiker Rikke Thomsen, som i år er modtager af den fornemme Modermålspris for sine sange på Sønderjysk.

 

Få dage før prisen skal overrækkes i Sønderjylland kommer Rikke til sit andet hjem nemlig det nordjyske.

 

Her vil Rikke Thomsen fortælle om sine sange og musik, og hvordan sproget knytter sig til den måde vi lever og udvikler os på.

 

Rikke har med sit sønderjyske album og de seks sange på sønderjysk - om hjemstavn, kærlighed, længsel og ophav, fået sat sig selv på danmarkskortet.

 

Rikke kommer og fortæller om sine hjemstavnssange.

 

Rikke er vokset op i Sønderjylland, men albummet er skrevet og komponeret i Øster Brønderslev.

 

Det er nemlig musiker og sanger/sangskriver Rikke Mølbæk Thomsen – også kendt som R.Noor eller Rikke Noor, som nu har skrevet det sønderjyske album under navnet Rikke Thomsen.

 

Udviklingskonsulent Louise Eltved Krogsgård fortæller:

 

”I uge 37 har vi fokus på, hvordan læsning ændrer og forandre verden og os selv. En stor del af den forandring handler jo om vores sprog og opvækst.

 

I det album Rikke Thomsen har udgivet med sine sønderjyske sange, er det netop sproget, der laver et hemmeligt udgangspunkt.

 

Sangene er skrevet i Øster Brønderslev, og selv om de handler om Sønderjylland er de meget genkendelige også fra livet her i det nordjyske.”

 

Rikke der er nyuddannet sanger og guitarist fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aalborg, har for nylig udgivet albummet, Omve’n hjemve.

 

Siden udgivelsen af pladens single “Åltins Koldt i København” er det væltet ind med positive tilkendegivelser og nu også modersmålsprisen på vej.

 

Koncerten d. 13. september på Brønderslev Bibliotek er gratis, og du kan se mere på bibliotekets hjemmeside.

 

Ultimate Web A/S