Lokalradioerne i Brønderslev

KUNSTEN RYKKER TIL THISE

06-04-2021

Turbo på kreativiteten i Thise

 

Nu rykker Kunstens dygtige kunstformidlere til byen – og de er klar til at inspirere børn og voksne ved at tage en masse åbne samtaler om kunst og kreativitet.
Fotoet er taget inden Covid-19.

 

Kunsten rykker til Thise, med corona-tilpassede undervisningsaktiviteter for store og små.

I uge 15 kommer Kunsten To Go til Thise skole og børnehave, hvor der vil være udendørs undervisningsforløb i kreativitetens navn. Kunsten kommer på besøg med ægte kunst og kreative opgaver.

”Der er lagt op til en spændende, kreativ uge, hvor børn kan opleve kunsten med egne sanser. Kunsten To Go er et storstilet projekt, der sætter turbo på børns kreativitet, og ruller bogstaveligt talt ud i hele Nordjylland.

Siden 2018 har Kunsten besøgt 11 lokalsamfund.” siger kunstformidler Clara Dale fra Kunsten.

Kunsten har udviklet et kreativt sjovt læringsunivers, hvor både børn og voksne udfordres på deres kreative opgaveløsning, og får helt nye perspektiver på kunstværker og deres betydning.

Glæde og skaberkraft

Kunsten Kreativitarium er et 3-årigt projekt, der i 2017 fik 11,2 millioner af Nordea-fonden til at styrke kreativiteten og skaberkraften med.

I perioden vil 75.000 børn fra hele landet få mulighed for at udforske kreativiteten via hjerne, hænder og fantasi.

Der er både aktiviteter på Kunsten i Aalborg samt på lokaliteter uden for museet.

Udviklingskonsulent ved Brønderslev Bibliotek Louise Eltved Krogsgård fortæller om projektet: ” Vi er utrolig stolte af samarbejdet med Kunsten.

Biblioteket, Fritid og Kultur Brønderslev Kommune og Thise Skole har arbejdet sammen for at kunne give en helt unik kunsthappening i Thise.

Vi er glade for det trods COVID-19 har kunnet lykkes, og Kunsten har været meget fleksible , så det bliver en kreativ oplevelse for børn i skolen og børnehaven, men også for familierne, der vil få en kreativ opgave med hjem”.

Projektet er samtidig et helle i en digitaliseret verden.

På Kunsten Kreativitarium får børn og voksne hands-on-oplevelser med kunst og kreativitet og opdager glæden ved egen skaberkraft.

Kunsten følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer i forbindelse med undervisningsaktiviteterne.  

Ultimate Web A/S