Lokalradioerne i Brønderslev

LÆSNING I SOMMERFERIEN

20-06-2019

Læs en serie - i din ferie

Sommerferien venter lige rundt om hjørnet og på biblioteket har vi masser af gode forslag til læsning i ferien.

 

Vi hjælper med at finde de bedste bøger til små og store, og mangler du inspiration, så er vi altid klar med gode forslag.

 

Nyere forskning slår gang på gang fast at det at læse og gerne lidt hver dag gør at: din hjerne stimuleres, du bliver klogere, stresser mindre, bliver underholdt, øger dit ordforråd og forbedrer hukommelsen.

 

Du kan læse overalt – i fysiske bøger eller e.bøger eller lydbøger på din smart phone eller iPad.

 

Denne sommer har biblioteket fokus på de mange fantastiske serier, du kan kaste dig over, når du hygger ved stranden, i sommerhuset, kører bil, flyver eller hygger i sofaen i regnvejret.

 

Vi har udstillet gode seriebøger på biblioteket og lavet inspirations-foldere, hvor du kan få masser af tips til serier for børn og voksne.

 

”Mange voksne er vilde med krimier, og jeg anbefaler gerne serien om¨politikommissær William Wisting af den norske forfatter Jørn Lier Horst”, siger bibliotekar Jytte Albrektsen.

 

”Første bind i serien hedder ” Natmanden”, hvor et brutalt mord på en ung indvandrerpige bliver starten på den mest barske sag i William Wistings karriere.

 

Jørn Lier Horst har selv været en af Norges mest erfarne politiefterforskere, og det mærkes tydeligt i bøgerne, der giver et autentisk indblik af et samfund i forandring med store udfordringer for politiet”.

 

For børn er det vigtigt at holde læsningen ved lige hele tiden, og især i den lange sommerferie gælder det om at fastholde børns læseniveau og læseevne. Det kommer børnene til gode, når skolen igen kalder.

 

Mange børn synes skoledagene er lange og med mange lektier, så derfor er det oplagt at tage børnene med på biblioteket og finde de bedste bøger, så deres læseniveau ikke daler i ferietiden.

 

For børn anbefaler bibliotekar Jette Thorndal Madsen. ”En god børnebogsserie for både piger og drenge i alderen 10-14 år er ”Garmerz” af Kasper Hoff.

 

En serie der handler om hardcore gamer Tim, som lever for at spille. Men han har som så mange andre nogle irriterende forældre, der stiller krav til, hvor meget han må spille.

 

Bogen foregår i to plan – den ene hvor vi hører om Tims virkelighed, den med de dumme forældre, men også i et plan, hvor det er fortællingen om det spil han spiller, og her er der masser af action på.

 

Første bind i serien er ”De ukendte”, og forældre vil også more sig ved at læse den op”.

Så smut ned på biblioteket og få masser af inspiration – se de udstillede bøger for børn og voksne eller snup en Take- Away pose for børn, som er klar til udlån og pakket efter alder og køn.

.

 

Biblioteket i Brønderslev og Hjallerup holder åbent som sædvanligt hele sommeren.

 

Dronninglund har lukket frem til oktober pga ombygning, men betjenes af Det Mobile Bibliotek hver onsdag og lørdag.

 

Det Mobile Bibliotek kører ikke til normale holdepladser i juli måned.

 

Vi glæder os til at se dig på biblioteket – også i din ferie.

 

Ultimate Web A/S