Lokalradioerne i Brønderslev

MIN MAGISKE LÆSEHILE

20-12-2019

Børn læselyst skal udvikles

 

Brønderslev Bibliotek har fået 200.000 kr. til at arbejde med ’Min magiske læsehule’ i samarbejde med skolefritidsordningerne i Agersted, Asaa og Jerslev.

Projektets ide skal udvikles i foråret 2020, for derefter at løbe af stablen i skoleåret 2020-2021.

I den nordjyske region skal bibliotekerne i Aalborg, Rebild, Vesthimmerland, Frederikshavn, Hjørring og Brønderslev arbejde sammen omkring læseindsatsen. På Brønderslev Bibliotek glæder bibliotekschef Bente Kristoffersen sig til at tage fat og i samspil med SFO’erne at udvikle læsehulerne.

”Læsning er utroligt vigtigt i vore samfund og det er en fælles kommunal opgave at motivere alle børn til at læse i fritiden, derfor er projektet særligt relevant til at åbne litteraturens verden på anderledes, kreative og sjove måder, så læsning ikke udelukkende styrkes i skoleregi som lektier og test, men understøttes som en port til magiske verdener, interessebårne fællesskaber og kreative udfoldelser”.

 

Kulturminister Rasmus Prehn, siger:

”Vi har et fælles ansvar for at få stimuleret vores børns læselyst.

Derfor er det fantastisk, at vi nu får sat gang i 35 læselyst-projekter rundt om i hele landet. Jeg er sikker på, at vi kan åbne litteraturens forunderlige og fantastiske verden for børnene med disse projekter. 

Tak til biblioteker og skolefritidsordninger, der vil hjælpe med at bryde nye veje.

Jeg er glad for, at vi med indsatsen skaber nye, stærke partnerskaber over hele landet mellem biblioteker og skolefritidsordninger.

Det er de stærke, tværgående partnerskaber der skal til for, at vi får knækket koden til at styrke læselysten hos vores børn.”

Læselyst under pres

Kulturministeriet lancerede i november en læselystindsats, som skal være med til at løfte udfordringerne med børns dalende læselyst, derfor er det en dejlig udfordring til det nye år.

Udviklingskonsulent Louise Krogsgård understreger”Projekter med afsæt i sprog, læsning og litteratur er højt prioriteret på Brønderslev Bibliotek.

Det handler om det gode liv samt udvikling og læring gennem hele livet og i 2020 kommer der fokus på læsning for alle aldre.

Kontaktperson: Udviklingskonsulent Louise Eltved Krogsgård louise.eltved.krogsgaard@99454545.dk

 

Ultimate Web A/S