Lokalradioerne i Brønderslev

NYT ANSIGT PÅ BOGBUSSEN!

28-10-2020

Malene Sølvsten pryder nu Det Mobile Bibliotek

Malene Sølvsten kører fremover 23.000 kilometer rundt i Brønderslev Kommune 

Det Mobile Bibliotek har et farverigt, iøjnefaldende mønster samt genkendelige børnefigurer på den ene side og kendte forfattere på den anden side. 

Der er netop blevet tilføjet endnu en forfatter med tilknytning til Brønderslev på Det Mobile Bibliotek, nemlig forfatter Malene Sølvsten. 

Hun kan nu se frem til at køre rundt med Det Mobile Bibliotek, som årligt kører 23.000 kilometer rundt i hele kommunen.

Malene Sølvsten er født og opvokset i Brønderslev og debuterede i 2016 med første del af fantasytrilogien ”Ravnenes hvisken”.

Hovedpersonen i ”Ravnenes hvisken” er den rå og til tider usympatiske Anne.

I en alder af 17 år er hun blevet hærdet af et liv levet i elleve forskellige plejefamilier, i konstant kontakt med systemet og et ophold i ungdomsfængsel. 

Anne er også helt anderledes end andre. 

Hun er synsk og kan se fortiden. Handlingen udspiller sig i den fiktive by Ravnsted i Nordjylland. Faktisk er Ravnsted baseret på Brønderslev, og særligt er gymnasiet i Ravnsted let at genkende for tidligere elever på Brønderslev Gymnasium. 

Malene fremhæver selv, at hun gerne vil give et billede af Danmarks udkanter som værende fyldt med magi og skønne mennesker som modpol til historierne fra det triste udkantsdanmark. Siden har hun udgivet bind 2 og 3 i serien samt to andre bøger i samme univers.  

 

Jussi Adler-Olsen

De to andre forfattere, som pryder Det Mobile Bibliotek, er Jussi Adler-Olsen og Hanne-Vibeke Holst, som også begge har tilknytning til Brønderslev Kommune.

Jussi Adler-Olsen boede i syv år af sin barndom på det psykiatriske sygehus i Brønderslev, fordi hans far var ansat der. Jussi Adler-Olsen har i mange interviews fremhævet sin følelse af at høre hjemme i Brønderslev, hvilket også ses i hans ”Afdeling Q”-serie: Seriens hovedperson, Carl Mørck, er nemlig fra Brønderslev og har stadig sin familie der. 

Jussi Adler-Olsen har skrevet en lang række romaner og fik sit folkelige gennembrud i 2007 med krimien ”Kvinden i buret”.

Bibliotekar Kirstine Grøngaard elsker krimier.

”Jeg synes, at Jussi Adler-Olsens krimier er virkelig spændende! Især ”Journal 64” husker jeg som en rigtig velskrevet og uhyggelig krimi.

Hovedpersonerne Carl Mørck og Assad er herlige hovedpersoner, og Jussis vinkling med henlagte kriminalsager fungerer bare.”

 

Hanne-Vibeke Holst

Hanne-Vibeke Holst er født i Hjørring, men dimitterede i 1977 fra Brønderslev Gymnasium.

Hanne-Vibeke Holst har mange store litterære udgivelser på sit cv, bl.a. ”Som pesten”, ”Kronprinsessen” og ”Undskyldningen”. I

bogen om sin far, ”Knud den store”, fortæller hun om sin fars og sin egen opvækst i det nordjyske, og her beskrives det nordjyske landskab, og hvordan det har formet hendes og hele hendes families historie.

”Det Mobile Bibliotek er en reklamesøjle for biblioteket, og når vi har så dygtige, kendte og anerkendte lokale forfattere, vil vi naturligvis gerne have dem med på turen rundtomkring i kommunen, og så er vi selvfølgelig både stolte og taknemlige over, at de alle tre straks har givet lov til, at deres portræt præger Det Mobile Bibliotek,” siger bibliotekschef Bente Kristoffersen.

 

 

Ultimate Web A/S