Lokalradioerne i Brønderslev

SPIS SAMTALEN I GANG

12-04-2019

Brønderslev Bibliotek arrangerer fællesspisning

Sådan lyder opfordringen, når landets biblioteker i uge 17 åbner dørene til veldækkede borde, samtalemenuer og fællesspisninger for mennesker, der måske nok kender biblioteket, men ikke hinanden.

 

Brønderslev Bibliotek åbner dørene for fællesspisning torsdag den 25. april kl. 17, hvor du kan kaste dig ud i nye bekendtskaber, møde nye mennesker og komme til en aften, hvor samtalen er måltidets vigtigste ingrediens og hvor biblioteket sørger for aftensmaden.

 

Invitationen kommer fra Folkebevægelsen mod Ensomhed, DR og Bibliotekerne, der er gået sammen om at styrke det lokale fællesskab og bekæmpe ensomhed gennem fællesspisninger på biblioteker rundt om i landet under temaet ”Maden mellem os”

 

”Vi håber, at vi med fællesspisning på biblioteket kan være med til at styrke det fællesskab, vi alle har brug for i vores liv”, udtaler bibliotekschef Bente Kristoffersen. ”Når vi spiser sammen, hygger vi os og snakker.

 

Alt for mange sidder alene ved middagsbordet, så vi håber, at mange vil komme og være med til at hygge og måske også møde nye mennesker og skabe gode relationer. Kom alene eller sammen med andre – så står vi klar med maden”.

 

Det er på Brønderslev Bibliotek torsdag den 25. april kl. 17 – billetpris 50 kr.

Arrangeret i samarbejde med DR, Bibliotekerne og Folkebevægelsen mod Ensomhed

 

 

Om Fællesspisning:

Fællesspisningerne er en del af den nationale Danmark Spiser Sammen-uge, som Folkebevægelsen mod Ensomhed står bag for fjerde år i træk, og temasamarbejdet ”Maden mellem os”, som DR og Bibliotekerne har kørt siden uge 11.

 

I et samarbejde mellem de to initiativer vil gæsterne til udvalgte fællesspisninger få mulighed for at møde deltagerne fra det DR-aktuelle program Maddysten, der er en del af DR’s fokus på maden som bindeled mellem mennesker.

 

350.000 voksne danskere er ensomme i en grad, så det skader deres livskvalitet og deres helbred.

Det skal der gøres noget ved, og selv om fællesspisningerne ikke løser problemet alene, så udgør de en reel mulighed for at møde andre mennesker, samtidig med at de skaber opmærksomhed på problemet.

 

Ultimate Web A/S