Lokalradioerne i Brønderslev

TÆT PÅ AMERIKAS SKYGGESIDER

09-01-2020

af Bjarne Axelsen (Radio 101,2 FM)

 

Mød Sara Glanowki på Dronninglund Bibliotek

Tæt på Amerikas skyggesider

 

I den højaktuelle og anmelderroste bog ”Skyggebokser” tegnes et voldsomt og rørende portræt af USA i kamp og forandring.

 

”Skyggebokser” er en fortælling om en nation, der i disse år tager livtag med sine dæmoner og slås mod sin egen skygge.

 

En beretning om køn, race og ulighed, vold og ensomhed, drømme og nye fællesskaber, men mest af alt om den kamp det er at være menneske. Bogen begynder med et brag af en fortælling om Sara Glanowskis personlige rejse ind i den amerikanske kvindebokseverden.

 

I en boksehal ved Brooklyns havnefront møder vi den femdobbelte verdensmester og hendes klan af kvinder, der kæmper for at slå igennem i den mest maskuline sportsgren, der findes.

 

I årevis har Sara Maria Glanowski fulgt de kvindelige mestre – siddet i mørke baglokaler, når de spyttede blod og tandstumper ud, fået blå øjne af dem og ladet dem træne sig op til kamp på Times Square.

 

Vi er også med helt inde bag politiets linjer og i hælene på den mand, der overvåger Amerikas mægtigste politstyrke NYPD med sit videokamera som vagtværn mod politivold i fattige sorte kvarterer i en beretning, der fortæller den store historie om politi og race i Amerika.

 

Vi kommer helt ind under huden på en frafalden leder i Amerikas ultravoldelige og racistiske White Power-bevægelse.

 

Vi møder ham blot to uger efter han bliver prøveløsladt, og i flere år følger vi hans kamp for at frigøre sig fra nazi-tatoveringerne og det broderskab, der følger med.

 

Sara Maria Glanowski er en prisvindende journalist og forfatter med fast base i New York, hvor hun de seneste syv år har dækket USA for både danske, amerikanske, arabiske og kinesiske medier.

 

Sara har tidligere været ansat på Politiken, DR og TV2.

 

 

Hvor og hvornår?

Dronninglund Bibliotek
Mandag den 10. februar kl. 19.
Billetprisen er 100 kr.

Arrangementet sker i samarbejde med FOF Vendsyssel.

 

Ultimate Web A/S