Lokalradioerne i Brønderslev

VERDENSMÅL OG BÆREDYGTIGHED

08-08-2018

Mette Holm gæster Brønderslev Bibliotek

Menneskeheden står overfor enorme udfordringer, som kræver tilpasning. Befolkningen er vokset og især Vestens forbrug er vokset markant.

 

Intet under, at mennesker i andre dele af verden rækker ud efter samme levefod – sikkert er det, at de ikke kan opnå den, og vi kan ikke beholde den!

 

Vi kommer til at tilpasse os nye vaner og fornyelse i den måde verdens befolkning begår sig.

 

Nøglen til det er de nye Verdensmål, som verden har forpligtet sig til og som for første gang anskuer klodens fremtid i sammenhæng.

Journalist og forfatter Mette Holm fortæller klart og tydeligt om verdensmålene – om de mange muligheder, faldgruber og forhindringer.

 

”Hvis vi går sammen i et fælles arbejde for at løse klodens livstruende problemer, vil vi kunne efterlade en bedre verden til vores børn og børnebørn”, pointerer Mette Holm, der har sat sig grundigt ind i problematikken.

 

Mette Holm har rejst det meste af kloden rundt med sin mand Mogens Lykketoft og sammen har de skrevet bogen ”I verdens tjeneste”.

 

Her fortæller de om deres indsats og oplevelser som repræsentanter for FN som henholdsvis formand og førstedame for den 70. genralforsamling.

 

Bæredygtighedsmålene blev vedtaget af FN i 2015, hvor Mogens Lykketoft var formand.

 

Målene er enestående, fordi alle verdens ledere har skrevet under på, at deres regering vil fremme målene i deres eget land såvel som i det globale fællesskab.

I alt er der 17 mål om f.eks. fordeling, forbrug, energi, produktion, klimaændring, folkevandring og international terror.

  

 

Brønderslev Bibliotek
Tirsdag 28. august kl. 16.30-18.00.
Billetpris 75 kr.

Arrangementet sker i samarbejde med Borger9700, Dronninglund Turistforening og Nordex Food og er en del af Bæredygtighedsfestival 2018.

 

Ultimate Web A/S